islami sohbetci Hakkında Detaylar
islami sohbetci dini sohbetci islami sohbet edecek kişi rızkını helalinden yemeye ve beraber bulunduğu kişilerin DİNİ SOHBET vesile olmak Dini sohbet ne demek DİNİ SOHBETLER ,Özellikle dini günlerde islami söhbet konusu ile ilgili internet ve sosyal medyada araştırmalar yapılmaktadır
İslami Sohbetci: İslamiSohbetci, İslam dini ve ahlaki değerler çerçevesinde insanların bir araya gelerek sohbet ettiği bir platformdur. Bu tür sohbet odaları, dini konular hakkında bilgi edinmek, paylaşmak, sorular sormak ve İslami değerleri derinlemesine anlamak amacıyla oluşturulmuştur.
İslami sohbetler, sadece bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda kalpten kalbe bir yolculuk, bir manevi rehberlik sürecidir.
dini sohbet çi, bilhassa seherlerini güzelce ihyâ etmeli, mânevî vazifelerine son derece ihtimam göstermelidir. Hayatın değişen şartları karşısında sabır, tevekkül ve teslîmiyetle hareket etmeli, kalbî muvâzenesini hiçbir zaman bozmamalı, varlıkta kendini benlikten, yoklukta ise bedbinlikten muhâfaza etmelidir. Helâl ve haram hudutlarına riâyet etmeli, bunlar arasındaki şüphelilerden de sakınmalıdır. Şu iki husûsa bilhassa îtinâ göstermelidir:
1- Ağzına giren lokmanın helâliyeti.
2- Beraberinde bulunduğu kişilerin mânevî keyfiyeti.
Zira insan bu iki şeyin şiddetli tesiri altındadır.
Ayrıca islamisohbet cide liyakat şarttır. Sohbet, ehil kimseler tarafından yapılmalıdır. Uygun vasıflı kimseler bu hususta yetiştirilmelidir. Hatta bir sohbet meclisinde sohbetçiden daha ehil biri varsa, sohbetçi en başta bir Fâtiha, üç İhlas’ı okuttuktan sonra sohbeti o kişiye bırakmalıdır.
islami Sohbet sitelerine, bir mâbede girer gibi ibâdet heyecanıyla girmek gerekir. Sohbetçi, “Din kardeşlerimle birlikte Allâh’ı zikredeceğim.” düşünce ve heyecanı içinde olmalı, kalbini mâsivâya dâir düşüncelerden arındırıp sohbetin rûhâniyetine hazırlamalıdır.
dini sohbetler, uyuyanı uyandıracak canlılıkta olmalıdır. Tabiî ki bu canlılık, hem sohbet edenin hem de dinleyenlerin gönül kıvâmına bağlıdır. Bununla birlikte sohbetçi, cemaati uyutacak şekilde sohbet ederse, mes’ul olur.
Sohbetin bir câzibe merkezi olması lâzımdır ki, cezb ve incizâb, yani karşılıklı mânevî çekim ve meyil meydana gelsin. Bunu temin edecek en mühim husus da gönüller arasında bir cereyan hattı olan muhabbettir. Bu hatta kopukluk olursa karşılıklı mânevî alışveriş de kesilir, yani o sohbetten bir fayda beklenemez.
Bir mü’minin hangi makamda hangi sözü söyleyeceğini de iyi düşünmesi lâzımdır. Söylemiş olduğu sözlerin ilâhî kameralar tarafından sürekli kaydedildiğini hiç unutmamalıdır.
Âdemoğlu, Allah’ı hayır ile zikretmeden geçirdiği her andan dolayı kıyamet günü mutlaka üzüntü duyar. (Hadîs-i Şerif)
Vatan toprağının sınırlarını bir gün beklemek, bir ayı nafile oruç ve ibadetle geçirmekten daha hayırlıdır. (Hadîs-i Şerif)
Ölüm, insan için bir kıyamettir. Kim ölmüşse onun kıyameti kopmuş demektir. (Hadîs-i Şerif)
Bütün insanlar hata edicidir. Hata edenlerin en hayırlısı ise çokça tevbe edenlerdir. (Hadîs-i Şerif)
Fitneler ortaya çıktığı zaman oturan ayakta durandan, ayakta duran yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlıdır. (Hadîs-i Şerif)
Ashabımı sevin. Ashabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız kurtulursunuz. (Hadîs-i Şerif)
Gıybetin kulun sevaplarını bitirmesi, ateşin kuru odunu bitirmesinden daha çabuktur. (Hadîs-i Şerif)
Gıybet edeni dinleyen de o gıybetin günahına ortaktır. (Hadîs-i Şerif)
Hâkim hükmünde zulmetmediği müddetçe Allah’ın yardımı hâkim ile beraberdir. Fakat zulümde bulundu mu Allah ondan yardımını keser, ona şeytan musallat olur. (Hadîs-i Şerif)
Sakın gurura kapılmayın! Topraktan yaratılan ve yine toprak olacak ve bugün diri ise yarın ölecek bir mahlûkun gurur nesine? (Hz. Ebû Bekir)
Bir millet Allah yolunda cihadı terk ettiği zaman zillete düşer. Bir toplulukta aşırı kavmiyetçilik olduğunda da onlara bela gelir. (Hz. Ebû Bekir)
Gerçek mücahid, nefsinin arzularına karşı gelebilen ve haramlardan korunandır. Bilin ki din, ciddiyet ve samimiyettir. (Hz. Ömer)
İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız. (Hz. Ömer)