Dini Sohbet Girişi

islami sohbet kitapları

islami sohbet kitapları

islami sohbet kitapları Hakkında Detaylar

islami sohbet kitapları dini sohbet oku Cami Sohbetleri Dini Sohbetler Ayet ve Hadislerden oluşan etkili dini kıssalar, ibretlik hikayeler. Namaz ve abdest hakkında İslami sohbetlerin yapildiği en buyuk islami sohbet sitesi olan sohbetislam.com sitemiz ramzan ayinda da 7/24 dini sohbet vermeye devam edıyor

islami sohbet kitapları

“Hastalandığım zaman bana şifa verendir.” Şuara 26/80. Hz. İbrahim, kavminin Allah’tan başka tapmış oldukları bütün tanrıların uydurma, onlara tapanların da yanlış yolda olduklarına işaret etmiş, bundan sonra da gerçek ve tapılmaya layık olan tanrının yaratan, hidayete erdiren, yediren, içiren, şifa veren, öldüren, hayat veren ve kıyamet gününde günahları bağışlayan Allah Teâlâ olduğuna dikkat çekmiştir. İnsan çaresiz kaldığında ya da hastalandığında Allah’a yönelmeli, ondan yardım istemeli ve şifa dilemelidir.

islami sohbet kitapları

Osman b. Ebül-Âs (r.a)’dan rivayet edildiğine göre, (Müslüman olduğundan beri) vücudunda hissettiği bir ağrıdan dolayı Resûlullah’a (a.s) şikayette bulundu. Resûlullah’da (a.s) ona şunu tavsiye etti: “Vücudunun ağrıyan yerine elini koy ve üç kere “bismillah”, yedi kere de ‘bendeki bu hastalığın şerrinden ve ileride yenileyip elem ve hüzün vermesinden Allah’ın izzet ve kudretine sığınırım’ de!” Müslim, Selam 67. Hz. Peygamber, kendisine arz edilen şikayet ve isteklerle samimi olarak ilgilenirdi. Bu çerçevede Resûl-i Ekrem Efendimiz, hastalara şifa vermesi için hem kendisi Allah’a dua eder hem de nasıl dua edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunurdu. Hadis-i şerif gerek hasta ziyaretine gidildiğinde gerekse bir kimse gelip hastalığından dert yandığında nasıl dua edileceğini öğretmektedir

ŞİFANIN VESİLESİNİ ARAMAK DUADIR

Kur’an-ı Kerim’de tevhid mücadelesinin örnek şahsiyeti olarak sıkça ismi zikredilen Peygamberlerden biri de Hz. İbrahim’dir (a.s). Onun dilinden şu ifadeler nakledilir: “İyi bilin ki âlimlerin rabbi dışında taptıklarınız benim düşmanımdır. O, beni yaratan ve bana doğru yolu gösterendir. O, bana yediren ve içirendir. Hastalandığımda da O bana şifa verir. O, benim canımı alacak ve sonra diriltecek olandır.” (Şuara, 26/77-81) Vahyin aydınlatmadığı insanın zihninde, hayatta karşılaşılan her türlü olay olağanüstü bir güce dayandırılmaktadır.

Yanlış yönlendirildiğinde insan kendi bedenine ve saygınlığına zarar verecek bir takım arayışlara başvurabilir. İşte bu noktada Kur’an bizim elimizden tutar ve yol gösterir. Yaratan, rızık veren, besleyip yaşatan bir Rabbin olduğunu haber verir. Yüce yaratıcı her şeyi bir sebebe bağlamak suretiyle, her canlının hayatını devam ettirmesi için bir çaba içinde olmasını murad etmiştir. Hastalık ve tedavi de bunlardandır. Hastalığın tecrübe ve deneyle açıklanacak bir sebebi olduğu gibi tedavinin de bir sebebi vardır. Tababet konusunda bilgi sahibi olmak, insanlığın ihtiyacı olan sağlık sorunlarının karşılanmasına vesile olması bakımından değerli bir uğraştır.

Allah Teâla beslenmeye sebep olan gıdayı elde etmek için toprağı, ziraatı ve tarımı sebep kıldığı gibi ve bu sebeplerle rızık temin etmeyi ibadet saymıştır. Sağlığı korumak için gösterilen çabanın da ibadet derecesinde bir fiil olduğu söylenebilir. Âlemlerin Rabbi olan Allah hayatta karşılaşılan her bir hastalığın devasını da yaratmıştır. Nitekim Peygamberimiz (a.s) şöyle buyurmaktadır: “Allah gönderdiği bir hastalığın kesinlikle şifasını da göndermiştir.” (Buhari, Tıp 1) O halde öncelikle bir emanet olarak bize bahşedilen bedenimizin sağlığını koruma mesuliyetimiz vardır.

Herhangi bir sebeple hasta olunduğunda ise tedavisine başvurmak Allah’ın yarattığı dermanı aramak olduğu için bu çaba da bir duadır. Nasıl ki Allah’ım bize rızık ver diye dua ettiğimizde sözlü dua ile yetinmeyip rızık temini için çalışıyorsak, hastalığın iyileşmesi için Allah’tan şifa niyazında bulunurken, derdimize deva olacak ilacı da aramak şifa duasını tamamlayıcı bir eylemdir. Hadis-i şerifte şöyle buyruluyor: “Allah hastalığı da şifayı da gönderdi. Her hastalık için bir şifa vardır. Tedavi olun, fakat haramla tedavi olmayın” (Ebu Davud, Tıp 11.)   islami sohbet ve Dini sohbet odalarına katılmak için, ücretsiz ve kolay bir şekilde giriş yapabileceğiz Dini Chat  sitemize islami chat yapmaya bekleriz.

Sohbet İslam Derki Üye olmadan sohbet etmek, yeni Dini bilgiler edinmek ve tartışmak için sohbetislam.com islami chat sohbet sitesi tam size göre.. 463
Cevap bırakın

Kategoriler
kategoriler
İslami Site Kuralları
kurallar
kuralduabahcesi Sohbet odalarımız +18 yaş kullanıcılar için uygundur. 18 yaş altı "nur chat" kullanıcıların girmesi yasaktır!
kuralDini Kanallar içerisinde "canlar Sohbet" ziyaretçilerine küfür etmek, devlet görevlilerine hakaret etmek siyasi propaganda "AxiSohbet" yapmak yasaktır!
kuralYaşadığınız soru, destek veya takıldığınız yerlerde Sohbetislam #help kanalını kullanabilirsiniz.
kuralislami Kanal yetkililerinin yaptığı uyarı dikkate almayan kişiler "sohbetlim.net mobil" sitemizden tamamen uzaklaştırılacaktır.
kuralSohbetislam.com organizasyonunun butunune yapilan cikar yada zarar amacli eylemler,Yeni Turk Ceza Kanunun 213. Maddesince suc teskil edip,kanal sahibi tarafinca hukuki olarak işlem başlatma hakkına sahiptır..
kuralMüslümanlar,islamisohbetci,Dua Bahçesi, nurmuhabbet.com odamizin "islami Sohbet" Bölümü islam'a Hizmet Etmek Amacıyla- Kurulmuş Olup, Aksine Tutum ve Davranış.Sergileyen Herkes DÜNYA ve AHİRET Sorumluluğunu Üzerine Almıştır..
kuralİslami Sohbet ve buna bağlı Nursohbet ,Nurchat,Nurmuhabbet gibi tüm sohbet Odalari`mizda küfür argo lamerlik saldiri içeren diyaloglarda bulunmak ve edepsiz konuşmak, ırk, dil, din, mezhep ayrımcılığı yasaktır!.
kuralİslami Sohbete nasıl baglanırım? Kullanici adi yazan yere takma isim yazarak Dini Sohbete Bağlan butonuna tıklamanız yeterlidir.
kuralCep Telefonlari ile sohbet`e giriŞ varmı? Telefon veya Tablet ile Parasiz Sohbet Sitemize girmeniz mümkündür.
kuralAdmin ve Oper de demektir? Admin ve Oper,islami sohbet odalarında koruma görevi yapan yetkili kullanıcılardır.
kuralTasavvuf Sohbetleri Tasavvuf Sohbet Chat Odaları, tasavvuf yoluna ilgi duyan insanların bir araya geldiği Tasavvuf Sohbet odaları.
kuralTefsir ve Hadis Odaları:Kur’an ayetlerinin ve hadislerin detaylıca ele alındığı, açıklamalar yapıldığı odalardini bilgilerin kaynağını öğrenmek isteyenler için faydalı bir alandır.
kuralGenel İslami Bilgi Odaları:İslam’ın temel ilkeleri ibadetler, ahlak ve Kur’an-ı Kerim üzerine yapılan sohbetlerkullanıcıların dini bilgilerini tazelemelerine ve öğrenmelerine olanak tanır.
söz
yukarı