Kadınlara dini sohbet konuları Hakkında Detaylar
Kadınlara dini sohbet konuları en güzel anlatan islami sohbet sitesi bızız Dini Sohbet Konuları % 100 İslami Konular. En Çok Tartışılan Dini Konular. Örnek Vaazlar herşey dini sohbet sitemizde mevcut 7/24 Hanımlara Vaazlar ve Sohbetler verilmektedir
Kadınlara dini sohbet konuları seçerken, İslam’ın öğretileri doğrultusunda olması ve kadınların ilgi alanlarını ve sorularını kapsaması önemlidir. Örneğin:
Bu konular, kadınların hem dini hem de günlük hayatlarına yönelik faydalı bilgiler içerir ve kadınlar arasında fikir alışverişi ve tartışma yaratır. Ayrıca, konuların her birinin daha detaylı incelenebileceği alt başlıklar da bulunmaktadır.
Kadınlarla ilgili dini sohbet veya kadınlara dini sohbet konuları konusunda bir çok arayışın olduğunu görünce konuya eğilmek elzem olmuştur. Dolayısıyla yüce dinimiz İSLAM, kadınlar hakkında neler söylüyor hep beraber bakalım inşallah.
Toplumsal ve içtimai seviyede yüce dinimiz İslam, kadınların hayatları süresince kimliğini, mülkünü, onurunu koruma kararını onaylamaktadır. Bir kadın evlendikten sonra dahi kendi soyismini taşıyabilir. Eşinin soyismini alması mecburi değildir ve beklenemez. Eğer kadının bir mülkü varsa, kendisinin aksi bir müracaatı olmadığı taktirde mülk onun tasarrufunda kalır. Her müslüman kadın, mahkemelerde kendisini temsil edebilir. İfade verebilir ve kendi adlarına yemin etmektedirler. Yüce dinimiz İslam, kadının anne olarak konumunu daha da yükseltmektedir. Dolayısıyla gerçek akıl sahipleri, kadın ve erkeğin beşeri yönden eşit olduğunu, yaratılış gayelerinin ALLAH’ın rahmetinin bir emaresi olduğunu kolayca idrak edebilmektedir. Dolayısıyla kadının erkeğe, erkeğin kadına veya herhangi bir ırkın diğer ırka karşı üstünlüğü bulunmamaktadır. Yüce dinimiz İslam’a göre üstünlük yalnızca takva iledir. Dolayısıyla ALLAH (C.C.) yapılan tüm şeylerden haberdardır.
Kadınlarla ilgili dini sohbet bağlamında, kadının İslamiyet’ten önce ve İslamiyet’ten sonraki durumunu ele alacağız.
Yüce dinimiz İslam, kadınların erkeklerden aşağı görüldüğü ve bir eşya gibi kullanıldığı dönemde onları yüceltmiştir. Çünkü İslam dini gelmeden önce bazı arap kabilelerinde kız çocukları diri diri toprağa gömülmekteydi. Diğer kabileler ise kadına bir eşya gibi veya mal gibi bakıyordu. Fakat İslam dininin etkin olmasıyla birlikte, kadınlara olan saygı ve sevgi arttı. Yüce yaratıcı gönderdiği kutsal kitabı Kur’an-ı Kerimde kadınlardan bahsedince, kadının erkek üzerindeki hakları net olarak anlaşılmaya başlandı. Kız çocuklarının öldürülmesi sona erdi. Bu eylemler en sert biçimde kınandı ve kadınların hakları tanınmaya başlanmıştır.
Başörtüsü, Hicap ve Peçe Arapça kökenli olup aynı manalara gelmektedir. İnancı olan ve İslamiyeti yaşayan her kadın, başörtüsü takmayı tercih etmektedir. Saçları tamamen kapattığı için adına Başörtüsü denilmektedir. Fakat tesettür konusu biraz daha farklıdır. Dolayısıyla yüz ve eller hariç tüm vücudun örtülmesini sağlayacak şekilde tanımlanmaktadır. Başörtüsü takmak İslam dini açısından bir mecburiyettir. Dolayısıyla örtünme eylemi ALLAH tarafından Kur’an’da emredilmiştir. Tüm müslüman kadınların başörtüsü konusunda aynı hareket etmesi beklenemez. Kültürler arasında çok farklılıklar arzedebilir. Bu farklılıklar hem beklenen hem de kabul edilen bir vaziyettir.
Kapanma ya da Örtünme eylemi, mütevazi bir kıyafet ve karakter oluşturma sorumluluğunu yerine getirmektedir. Kapanan kadınların büyük çoğunluğu ALLAH’ın emrini yerine getirmek amacıyla başörtüsü takmaktadır. Bazı kadınlar ise bunun inançlarının bir gereği olarak dış dünyaya karşı kendilerini ifade etmektedir. Dolayısıyla kadınları sürekli nesnel bir obje gibi gören ve cinselleştirmeye çalışan topluluk standartlarının da reddedilmesi anlamına gelmektedir.
canlar sohbet olarak farklı bir konuyu daha irdelemeye çalıştık. Başka bir makalede görüşünceye kadar sağlıcakla kalınız.