Tövbe Niçin Nasib Olmaz Hakkında Detaylar
Tövbe Niçin Nasîb Olmaz Kardeşlerim hepinize tavsiyem tefekkür ediniz tefekkurun hayatınızı duzene koymaya buyuk faydaları var gunde bir saat tefekkür imanınızı artırır hatalardan arınmanıza büyük faydaları var gunde bir saat tefekkür ediniz ve herkese tavsiye ediniz Tövbesi kabul olmayan Kara gibi munafik insanlarin günahlari asla kabul olma Gercek tövbe nasıl edilir Allah kimlere tövbe nasip eder Tövbesi kabul olmayan 3 kişi Bilerek günah işleyip tövbe etmek Tövbe nedir Tövbe Etmenin Faydaları Tövbe çeşitleri
Her birinize ölüm gelip, “Rabbim! Ne olur bana azıcık daha süre tanısan da gönüllü yardımlarda bulunsam ve iyi kişilerden olsam!” diye yalvarmadan önce size verdiğimiz rızıklardan başkaları için de harcayın.(Münâfikûn Suresi 10. Ayet)
Her birinize ölüm gelip, “Rabbim! Ne olur bana azıcık daha süre tanısan da gönüllü yardımlarda bulunsam ve iyi kişilerden olsam!” diye yalvarmadan önce size verdiğimiz rızıklardan başkaları için de harcayın.(Münâfikûn Suresi 10. Ayet)
Ölumden sonraki hayat 100 bin değil 100 milyon değil 100 milyar değil ilelebettir hepinize uyarim ebedi olan sonsuz olan geleceğinizi kurtarın geri dönüş olmayacak
Sana kızdığı halde, bir kötülükte bulunmayan insanı kendine arkadaş edin. Çünkü öfke insanın ahlakını ortaya çıkarır.(Hz.Ali r.a)
İnsanlardan öylesi vardır ki dünya hayatı konusundaki sözleri senin hoşuna gider; o, hasımların en yamanı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı şahit de tutar.(Bakara Suresi 204. Ayet)
Takvâ sahipleri, içlerine şeytandan gelen bir saptırıcı fikir doğduğunda O’nu düşünüp hemen gerçeği görürler.(A’râf Suresi 201. Ayet)
“Kıyamet gününde insanların bana en yakın olanı, bana en çok salât-u selâm getirendir.” buyrulmuştur. (Tirmizi, Vitir, 21/484)
“Allah ve melekleri, Peygamber´e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (Ahzab/56)
Cabir (Allah Ondan razı olsun)’dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: “Şüphesiz ki şeytan sizin her halinizde ve yaptığınız her işte hatta yemek yerken bile yanınızda hazır olur. Birinizin yiyeceğinden bir parça yere düşerse onu alsın, üzerine bulaşan şeyleri temizlesin ve yesin, onu şeytana bırakmasın. Yemeğini bitirince parmaklarını yalasın, çünkü insan yemeğinin hangi parçasında bereket bulunduğunu bilemez.” (Müslim, Eşribe 133)
Müminlerin annesi Aişe (Allah Ondan razı olsun) Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)’in şöyle buyurduğunu söyledi: “Biriniz yemek yerken besmele çeksin, şayet yemeğe başlarken besmeleyi unutursa,=bismillahi evvelehu ve ahirehu desin.” (Ebu Davud, Et’ıme 15, Tirmizi, Et’ıme 47)